Stop op & træk vejret

sad


Stopper du nogensinde op i den travle hverdag, trækker vejret, slapper af og tænker over hvordan dit liv egentligt er?
Hvis dit svar ville være nej, så tag og gør det.

Brug din energi rigtigt:
Igennem de seneste år er jeg begyndt at værdsætte små ting i hverdagen. Hvis der er noget eller nogen som går dig på, smid det over skulderen og kom videre. Hvis du går og bruger krudt på det i flere timer eller dage, gør du bare livet surt for dig selv, og måske også de mennekser du er sammen med. Dermed ikke sagt, at det ikke er ok at være sur, ked af det og rasende, fordi det skal der også være plads til, men hvis du går og surmuler i flere dage over en mindre ting, bruger du din energi helt forkert.
Brug istedet din energi på at se det skønne i det hele. Hvis en kollega eller bekendt er træls og sur, så lad dem ikke smitte dig! Prøv enten at undgå personen, eller få personen i godt humør igen.

Gør små ting i hverdagen som gør dig glad:
Hver morgen når jeg vågner tager jeg min morgenkåbe på, hjemmefutter også tøffer jeg ellers ud i køkkenet og laver morgenmad og en kop kaffe. Jeg elsker at hygge mig med tingene og ikke stresse. Derfor tager jeg min morgenmad og kaffe med ind i sengen, tænder for Godmorgen Danmark, og starter dagen stille og rolig igang. Den måde at starte dagen på gør mig glad!
En lille aftengåtur med min kæreste er også en af de ting, som i en travl hverdag, gør mig rigtig glad. Det kan også være en god omgang i fitness eller at jeg sætter min ynglingssang på fulde knald udover højtaleren og danser løs – små ting, men som alligevel har en stor betydning.

Det ok at have dårlige dage:
Selvfølgelig rammer man også de dårlige dage. Det gør alle! Jeg kan sagtens have dårlige dage flere gange om ugen – og det er ok.
Når jeg har dårlige dage, kender jeg mig selv så godt, at jeg ved hvordan det skal tackles. Jeg skal helst bare være mig selv, sidde på computeren eller gå mig en dejlig lang tur. Bare have Maja-tid.
Det som der er kunsten ved dårlige dage, er bare at man ikke skal smitte de andre man har omkring sig. Det er en farlig kæde… Så hold det for dig selv, luk dig selv lidt inde for en stund, og bliv god igen.

“Smil til verden og verden smiler igen”:
Et lidt brugt citat, men det er helt rigtigt. Hvis du ser lyst og positivt på tilværelsen, så får du det næsten altid tilbage i hovedet igen. Værdsæt de små ting i hverdagen, giv komplimenter til dine kollegaer eller veninder eller gå en tur i skoven for at trække vejret helt ned i lungerne.
Ofte kigger min kæreste og jeg på hinanden også siger; “Har vi det ikke bare dejligt?”.
Så selvom det hele nogen gange ser sort og trist ud, så kæmp dig igennem det, fordi for enden af tunnelen er der altså lyst, og det hele skal nok blive godt igen.

//Maja

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar